Så funkar det!

Happie Camp är ett bekvämt boende mitt ute i naturen. Campet är fullt utrustat med kvalitetsprodukter som ni kan tänkas behöva under er vistelse hos oss. Vi har gjort iordning campet inför ert besök men möter inte upp på plats - för att ni ska få rå om er själva.
Här har vi samlat svaren på de flesta frågor ni kan tänkas ha. Hittar du inte svaret på din fråga här så kontakta oss gärna.

När är Happie Camp öppet?
När är Happie Camp öppet?

Säsongen 2022 sträcker sig mellan 13 maj till 18 september.
Högsäsong gäller mellan 10 juni till 21 augusti 2021.

In- och utcheckning
In- och utcheckning

Incheckning kl 16 - Incheckning kl 11

På en-nättersbokningar är det möjligt att lägga till 4 timmars tidigare incheckning eller senare utcheckning för 350:- - Kontakta oss för att se om det är möjligt.
Jämför gärna priset med att istället boka 2 nätter.

Vägbeskrivning
Vägbeskrivning

Ca en vecka före din ankomstdag skickar vi dig ett mail med exakta koordinater till ditt Happie Camp.
Vi rekommenderar att du skriver in koordinaterna i Google Maps eller använder länken vi skickar till dig i mailet.

Det finns ingen gatuadress till Happie Camp att skriva in i GPS:en.

Transport till Happie Camp ingår inte i priset.

Om du vill bo på Happie Camp och inte har tillgång till bil är Vänerskärgården bästa alternativet. Du kan ta tåg till Karlstad och sedan boka båttransfer med Vänervård från Inre Hamn.

book icon
Gästens ansvar

Läs noga igenom bokningsbekräftelsen och meddela oss om du upptäcker några felaktigheter genom att skicka ett mail till info@happiecamp.com eller ring oss på 010-222 9396.

För att din vistelse hos oss ska bli så bra som möjligt är det viktigt att du meddelar oss direkt om det är något inte lever upp till dina förväntningar på oss, så att vi får en chans att åtgärda problemet.

Allemansrätten säger att man inte ska störa eller förstöra i naturen. Så vi ber vänligt men bestämt att du respekterar platsen du är på och inte förstör eller skräpar ner i naturen samt håller en modest ljudnivå under tiden du är i skogen. Mer information om hur man ska bete sig i naturen finns på Naturvårdsverket .

Du får elda i den eldstad som finns vid tältet, men använd endast den ved som vi lämnat där till dig. Det är inte tillåtet att kapa träd eller grenar av träd. Det är heller inte tillåtet att skala bark av levande träd.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss.

nature icon
Respektera naturen - Allemansrätten
 • Grundregeln för allemansrätten är att visa hänsyn, inte förstöra och inte störa.
 • Det är viktigt att vi respekterar naturen och det ömtåliga ekosystem vi besöker. Gå endast på upptrampade stigar, plocka inte mossa från stenar och kapa inte träd eller grenar från träd.
 • Du får endast elda i den eldstad med gnistskydd som finns vid tältet.  Där är det minst risk för att elden sprider sig och gör stor skada för markägaren.
  Använd endast ved som levererats av Happie Camp. Skulle det inte räcka finns det mer ved att hämta vid parkeringsplatsen (Vänerskärgården och Hagfors. I Arvika finns all ved vid tältet). Du får samla kottar och små grenar från marken att elda men man får inte ta bort grenar eller bark från levande träd. Inte heller fallna träd får användas till brasan.
 • ELDNINGSFÖRBUD – Är det eldningsförbud på platsen så får inga eldar startas, inte ens i eldstaden. Gasolspisen får användas även som det är eldningsförbud, men var försiktig.
 • Fiske från stranden är gratis i Vänern. I sjöarna vid våra camps i Hagfors behöver man ha fiskekort och det köper du enkelt på https://www.ifiske.se/. I Arvika köper du fiskekort i samband med din bokning.
 • Hundar får endast följa med till campet Hagfors – Egen skogsjö och Camp 3 i Arvika. Tänk på att det finns varg i området kring Hagfors. Det är få förunnat att se en varg, men man kan höra dem yla i fjärran. Vi har hört från några få gäster att deras hundar blivit rädda för när de hört vargen. Hundar måste vara kopplade mellan 1 mars – 20 augusti på platser där det finns vilt, och det gör det på alla platser vi har camps.
 • Läs mer om Allemansrätten hos Naturvårdsverket
Köket
Köket

I våra camps finns ett fullt utrustat utekök med det som behövs för att laga alla dina måltider.
Ta med dig egen mat eller köp till vår plantbaserade matkasse med färdiga recept anpassade för uteköket.

Här hittar du en lista på det som finns i uteköket.

– Gasolkök med två brännare och gasoltub
– 2 kastruller, stekpanna, presskaffetermos och kaffe.
– Djupa och flata tallrikar, bestick, glas och muggar för 2 personer
– Osthyvel, potatisskalare, träslev, sil, tesil, konservöppnare, måttsats, köksknivar, korkskruv, stekspade, skärbräda, uppläggningsskålar
– Trälådor för förvaring
– Salt & peppar

– Diskstation med diskmedel och tvål från Sjö&Hav. Vänligen använd bara detta då det är utvalt med tanke på minimal åverkan på naturen. Skrapa av matrester ordentligt innan ni diskar för att de inte ska hamna i vattnet eller i skogen. Använd sjövatten för disk för att spara på dricksvattnet.

- Ta me dig en egen kylväska att förvara maten i. Ställ den i tältet, under tältet eller i skuggan bakom tältet för att den ska hålla kylan längre. Det finns en nätpåse för att kyla dryck i sjön.

Saker att ta med sig hemifrån
Saker att ta med sig hemifrån

Kontrollera väderprognosen för de dagar du ska bo hos Happie Camp och ta med dig kläder som passar vädret du förväntar dig (till exempel regnkläder, gummistövlar, en varm tröja till kvällen eller badkläder).

Myggmedel

Solskydd

Om du inte köpt till vår växtbaserade matkasse behöver du ta med mat och dryck så att det räcker under din vistelse. En kylväska att förvara maten i. En nätpåse för att förvara t.ex dryck i sjön finns i tältet.
Dryck för hela vistelsen.

Kablar till powerbanken för att ladda dina devices.

Ta på dig bekväma skor för promenaden genom skogen från parkeringen till tältet. Det kan vara lerigt om det är fuktigt på marken så ta inte dina finaste gympaskor.

En bok att läsa, spel att spela eller en kikare.

Fiskespö. För sjön i Hagfors krävs fiskekort som du lätt köper online på https://www.ifiske.se/. I Arvika köper du fiskekort när du bokar din vistelse. Fiske i Vänern är gratis, inget fiskekort krävs.

Om du inte väljer att hyra lakan och handdukar från oss så behöver du ta med dig det till tältet.

Wi-Fi
Wi-Fi

Vänerskärgården och Camp 1 & Camp 2 i Hagfors har utmärkt mobiltäckning. Härifrån har vi många som väljer att jobba. Det har även sänts digitala föreläsningar härifrån.

Camp 3 i Hagfors har vissa abonnemang täckning. Men går man upp till vägen ca 5 min har man täckning igen.

I Arvika har man inte mobiltäckning vid något av tälten. Man behöver köra ca 5 min från parkeringen för att få täckning. Här har man störst möjlighet till total avkoppling och att vara närvarande i nuet.

Eldning
Eldning

Du får endast tända en eld i eldstaden som finns i anslutning till tältet, här är det minst risk att elden sprider sig och orsakar skada för markägaren.
Du får endast använda ved som Happie Camp har lämnat vid tältet, skulle du behöva mer finns det att hämta vid parkeringsplatsen. Enligt allemansrätten får man samla kottar och pinnar som har fallit av träden. Men man får aldrig ta ved eller bark från levande träd eller fallna träd.

Eldningsförbud – Är det eldningsförbud som råder får inga eldar tändas vid campet – inte ens i eldstäderna. Du kan använda gasolspisen om det är eldningsförbud, men självklart ska du vara försiktig. Hos länsstyrelsen ser du om eldningsförbud råder – KLICKA HÄR

Vatten
Vatten

Det finns inte rinnande vatten vid tälten. När du kommer till tältet finns en dunk med 10 liter dricksvatten där. Skulle det ta slut finns det i Vänerskärgården och Hagfors mer vid parkeringen. I Arvika finns vatten bara vid tälten.
Som alltid ska man snåla med dricksvatten. Använd sjövatten för disk och tvätt. En dunk för sjövatten finns vid varje camp fyll den själv i sjön vid behov.

Vad finns i tältet?
Vad finns i tältet?
 • I tältet
  – Två sängar. Futon i lin med bäddset i merinoull (madrass, täcke och kudde). Ta med egna lakan eller hyr lakan och handdukar av oss.
  – Lampor.
  – Powerbank
  – Filtar och fårfällar
  – Två stolar och litet bord
  - Första förbandslåda alt. brandsläckare & brandfilt.
 • Köket
  – Gasolkök med två brännare och gasoltub
  – 2 kastruller, stekpanna, presskaffetermos och kaffe.
  – Djupa och flata tallrikar, bestick, glas och muggar för 2 personer
  – Osthyvel, potatisskalare, träslev, sil, tesil, konservöppnare, måttsats, köksknivar, korkskruv, stekspade, skärbräda, uppläggningsskålar
  – Trälådor för förvaring
  – Diskstation med diskmedel och tvål. Vänligen använd bara detta då det är utvalt med tanke på minimal åverkan på naturen.
  – Salt & peppar
 • Toalett.
  – Privat toalett
  – Toalettpapper finns.
 • Övrigt
  – Uteplats med bord och 2 stolar.
  – En kasse ved. Mer finns att hämta vid parkeringen (Vänerskärgården & Hagfors. I Arvika finns veden vid tältet).
  – Dunk med dricksvatten. Som alltid ska man inte slösa med vatten så använd sjövatten till disk & tvätt.
  Vänerskärgården: Skulle vatten eller ved ta slut finns mer att hämta i boden på parkeringen.
  Hagfors: Mer vatten och ved finns att hämta i trälådan vid parkeringen.
  Arvika: Ordentligt med ved och vatten finns vid tältet.

Kaffet, tofflorna och produkterna från Sjö&Hav får ni ta med er hem när ni lämnar oss.

Presentkort
Presentkort

Presentkort går att köpa här och är giltigt i två år från inköpsdatum.

Avbokning och ombokning
Avbokning och ombokning

Avbokning
Öppet köp 7 dagar efter bokning under förutsättning att det är mer än 40 dagar till ankomst.
Fram till 40 dagar före ankomst avbokningskostnad på 500:-.
39-14 dagar före ankomst avbokningskostnad på 50%.

13-0 dagar innan ankomst ingen återbetalning vid avbokning.

Ändringskostnad
Kostnad för byte av datum inom samma säsong
Fram till 14 dagar före ankomst kostar 300:- per ändring.
13-2 dagar före ankomst 1000:- per ändring.
2-0 dagar förlorar man hela kostnaden.

Att byta namn på bokningen är alltid gratis.

Avbeställningsskydd

Avbeställningsskydd tecknas i samband med bokning.
Vid avbokning med avbeställningsskydd mer än 14 dagar före ankomst återbetalas hela det inbetalade hyresbeloppet dock ej kostnaden för avbeställningsskyddet 400:-.
Vid avbokning med avbeställningsskydd senare än 13 dagar före ankomst återbetalas hela det inbetalade hyresbeloppet minus 500:- i expeditionsavgift och kostnaden för avbeställningsskyddet 400:-.

Ändring av datum mer än 14 dagar före ankomstdatum är gratis om du har avbeställningsskydd, ändring av datum närmare än 13 dagar före ankomst till en kostnad av 300:- per ändring.

Avbeställningsskyddet gäller fram till kl. 15.00 dagen före ankomst.

Betalning
Betalning

När du bokar betalar du genom Klarna och kan där välja kortbetalning eller Klarnas betallösning.

Betalningen ska göras direkt men du har öppet köp i 7 dagar under förutsättning att det är mer än 40 dagar till ankomst.

Matkasse
Matkasse

Matkassen är helt växtbaserad och är skapad för att sprida lycka från magen till hela kroppen under din vistelse på Happie Camp.
Kassen är i sig själv glutenfri och laktosfri. Har du någon matallergi meddela oss så gör vi vårt yttersta för att anpassa kassen.
Så långt det är möjligt är alla råvaror ekologiskt odlade.

Den finns för 1-, 2- eller 3 nätters boende.

Kassen för 1 natt innehåller :
Dag 1 - Middag - Svamprisotto och chokladpuddning
Dag 2 - Frukost - Blåbärspannkakor och Citron- och ingefärsdryck
Pris - 800:- för 2 personer

Kassen för 2 nätter innehåller :
Dag 1 - Middag - Svamprisotto och chokladpuddning
Dag 2 - Frukost - Skogsgröt med havre, äpple och nypon
Dag 2 - Lunch - Morot- och linssallad
Dag 2 - Middag - Rödbetscurry med quinoa
Dag 2 - snacks - Jägarsnus och popcorn med granskottssalt
Dag 3 - Frukost - Blåbärspannkakor och Citron- och ingefärsdryck
Pris - 1400:- för 2 personer

Kassen för 3 nätter innehåller :
Dag 1 - Middag - Svamprisotto och chokladpuddning
Dag 2 - Frukost - Blåbärspannkakor och Citron- och ingefärsdryck
Dag 2 - Lunch - Morot- och linssallad
Dag 2 - Middag - Rödbetscurry med quinoa
Dag 2 - snacks - Jägarsnus och popcorn med granskottssalt
Dag 3 - Frukost - Skogsgröt med havre, äpple och nypon
Dag 3 - Lunch - Spicy tomatsoppa med Cashew
Dag 3 - Middag - Svamppasta
Dag 4 - Frukost - Blåbärspannkakor och Citron- och ingefärsdryck
Pris - 2000:- för 2 personer

Hundar
Hundar

Vänligen notera att hundar bara är tillåtna vid Hagfors – Egen skogssjö - Classic - Camp 3 och Arvika - WoodFrame - Camp 3.

Enligt §16 i lagen om tillsyn över hundar och katter står det att hundar ska vara kopplade mellan 1 mars – 20 augusti på platser där det finns vilt, vilket det gör på platserna för alla våra camps.

Hunden får inte vara i sängen.

Observera att i Hagfors finns det varg i området och några hundar som bott hos oss har varit rädda då de hört dem yla. För de flesta hundar har det gått hur bra som helst att bo här.

Fiske
Fiske

Vänerskärgården - det är gratis att fiska i Vänern och det behövs inget fiskekort. Vänervård erbjuder guidade turer, transfer från Inre Hamn i Karlstad och fisketurer till Happie Camps gäster.

Hagfors - I sjön vid Camp 1 och Camp 2 finns gädda, abborre, sik, mört och öring. Fiskekort krävs och det köper du på ifiske.se.

Arvika - Egen skogssjö lämpar sig inte för fiske. Men sjön där Camp 2-4 ligger är mycket bra för fiske. Här finns gott om gädda och abborre. Fiskekort krävs och köps i samband med bokning. Kortet finns i tältet vid ankomst.

Kids at the camp
Barn på Happie Camp

Happie Camp är skapat för att två vuxna som reser tillsammans och vill vara själva i naturen ska ha en fantastisk naturupplevelse hos oss.

Vi har valt de vackraste platserna vi kunde hitta och de är ofta otillgängliga vilket gör att man får vara ifred där. Men det gör också att det kan vara svårt för barn att ta sig dit.
Det är också ofta branta klippor som kan vara hala när de blir blöta, så platserna kan vara farliga för barn. Vi tycker inte att det är lämpligt att barn under 10 år besöker Happie Camp.

Allt tält är inredda för 2 personer och det finns inte möjlighet att sätta in extrasäng.

Handikappsanpassning
Handikappsanpassning

Happie Camp är inte handikappanpassat. Det är nästintill omöjligt att ta sig till tältet med rullstol då det oftast är en promenad på ca 10 minuter genom skogen från parkeringen till tältet.
Det är även ofta en höjdskillnad mellan mark och tält och terrängen runt tältet är generellt svårtillgänglig för rullstol då vi inte anpassar naturen till oss på något sätt.