F.A.Q

Här hittar ni svar på de vanligaste frågorna

När är Happie Camp öppet?

Olika anläggningar har olika datum för öppning och stängning och datumen kommer meddelas när bokningen för anläggningarna är öppen.

Bokningen för 2024 kommer starta inom kort. Följ oss i sociala medier eller signa upp på vårt nyhetsbrev för att få information om när bokningen öppnar.

Notera att utbudet kan variera från säsong till säsong.

Säkerhet

Att bo på Happie Camp vill vi ska vara en speciell och genuin naturupplevelse. Att bo i orörd natur kan vara förenligt med risker, det kan vara farligt att vistas i skogen.
Här finns oftast inga tydligt röjda eller anlagda leder fram till boendet och vi bygger våra camps anpassade efter naturen, vi anpassar inte naturen efter oss.
Detta betyder att man behöver vara försiktig när man bor på Happie Camp. Det är viktigt att du är uppmärksam på var du sätter dina fötter. Det är lätt att skada sig.
Man kan snubbla på nedfallna grenar eller halka på hala klippor. Det kan finnas stockar på botten av sjön där man badar och vi rekommenderar därför badskor.

Det finns en första förbandslåda i varje camp om olyckan skulle vara framme.

För alla dessa typer av skador tar gästen en egen risk med ett eget ansvar.

Gästens ansvar

Läs noga igenom bokningsbekräftelsen och meddela oss om du upptäcker några felaktigheter genom att skicka ett mail till info@happiecamp.com eller ring oss på 010-222 9396.

För att din vistelse hos oss ska bli så bra som möjligt är det viktigt att du meddelar oss direkt om det är något som inte lever upp till dina förväntningar på oss, så att vi får en chans att åtgärda problemet.

Allemansrätten säger att man inte ska störa eller förstöra i naturen. Så vi ber vänligt men bestämt att du respekterar platsen du är på och inte förstör eller skräpar ner i naturen samt håller en modest ljudnivå under tiden du är i skogen. Mer information om hur man ska bete sig i naturen finns på Naturvårdsverket .

Du får elda i den eldstad som finns vid tältet, men använd endast den ved som vi lämnat där till dig. Det är inte tillåtet att kapa träd eller grenar av träd. Det är heller inte tillåtet att skala bark av levande träd.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss.

In- och utcheckning

Incheckning kl 16 - Utcheckning kl 11

Respektera naturen - Allemansrätten
 • Grundregeln för allemansrätten är att visa hänsyn, inte förstöra och inte störa.
 • Det är viktigt att vi respekterar naturen och det ömtåliga ekosystem vi besöker. Gå endast på upptrampade stigar, plocka inte mossa från stenar och kapa inte träd eller grenar från träd.
 • Du får endast elda i den eldstad med gnistskydd som finns vid tältet.  Där är det minst risk för att elden sprider sig och gör stor skada för markägaren.
  Använd endast ved som levererats av Happie Camp. Skulle det inte räcka finns det mer ved att hämta vid parkeringsplatsen (Värmlandsskärgården och Jangenreviret. I Glaskogen finns all ved vid tältet). Du får samla kottar och små grenar från marken att elda men man får inte ta bort grenar eller bark från levande träd. Inte heller fallna träd får användas till brasan.
 • ELDNINGSFÖRBUD – Är det eldningsförbud på platsen så får inga eldar startas, inte ens i eldstaden. Gasolspisen får användas även som det är eldningsförbud, men var försiktig.
 • Fiske från stranden är gratis i Vänern. Fiskekort för Sagosjön, Ängasjö, Jangenreviret och Glaskogen ingår i bokningen.
 • Hundar får endast följa med till Camp 3 i Glaskogen samt Värmlandsskärgården Södra Udden 1 & Södra Udden 2. Hundar måste vara kopplade mellan 1 mars – 20 augusti på platser där det finns vilt, och det gör det på alla platser vi har camps.
Vägbeskrivning

Ca en vecka före din ankomstdag skickar vi dig ett mail med exakta koordinater till ditt Happie Camp.
Vi rekommenderar att du skriver in koordinaterna i Google Maps eller använder länken vi skickar till dig i mailet.

Det finns ingen gatuadress till Happie Camp att skriva in i GPS:en.

Transport till Happie Camp ingår inte i priset.

Om du vill bo på Happie Camp och inte har tillgång till bil är Värmlandsskärgården bästa alternativet. Du kan ta tåg till Karlstad och sedan boka båttransfer med Vänervård från Inre Hamn.

Wi-Fi

Wi-Fi finns ingenstans.
Vissa camps har bättre mobiltäckning än andra. I presentationen av campen finns information om just det det campet.

Saker att ta med sig hemifrån

Kontrollera väderprognosen för de dagar du ska bo hos Happie Camp och ta med dig kläder som passar vädret du förväntar dig (till exempel regnkläder, gummistövlar, en varm tröja till kvällen eller badkläder).

Myggmedel

Solskydd

Om du inte köpt till vår växtbaserade matkasse behöver du ta med mat och dryck så att det räcker under din vistelse. En kylväska att förvara maten i, det finns inte kyl eller frys. En nätpåse för att förvara t.ex dryck i sjön finns i tältet.
Dryck för hela vistelsen.

Kablar till powerbanken för att ladda dina devices.

Ta på dig bekväma skor för promenaden genom skogen från parkeringen till tältet. Det kan vara lerigt om det är fuktigt på marken så ta inte dina finaste gympaskor.

En bok att läsa, spel att spela eller en kikare.

Fiskespö. Fiske i Vänern är gratis, inget fiskekort krävs. Vid övriga sjöar ingår fiskekort i vistelsen.

Vatten

Det finns inte rinnande vatten vid tälten. När du kommer till tältet finns en dunk med 10 liter dricksvatten där. Skulle det ta slut finns det mer att hämta vid parkeringen.
Som alltid ska man snåla med dricksvatten. Använd sjövatten för disk och tvätt. En hink för sjövatten finns vid varje camp fyll den själv i sjön vid behov.

Eldning

Du får endast tända eld i eldstaden som finns i anslutning till tältet, här är det minst risk att elden sprider sig och orsakar skada.
Du får endast använda ved som Happie Camp tillhandahåller, skulle du behöva mer finns det att hämta vid parkeringsplatsen. Enligt allemansrätten får man samla kottar och pinnar som har fallit av träden. Men man får aldrig ta ved eller bark från levande eller fallna träd.

Eldningsförbud – Är det eldningsförbud som råder får inga eldar tändas vid campet – inte ens i eldstäderna. Du kan använda gasolspisen om det är eldningsförbud, men självklart ska du vara försiktig. Hos länsstyrelsen ser du om eldningsförbud råder – KLICKA HÄR

– Observera att det INTE finns grillgaller till trefoten. Den brasan är endast för värme och mys.

Köket

I våra camps finns ett fullt utrustat utekök med det som behövs för att laga alla dina måltider.
Ta med dig egen mat eller köp till vår växtbaserade matkasse med färdiga recept anpassade för uteköket.

Här hittar du en lista på det som finns i uteköket.

– Gasolkök med två brännare och gasoltub
– 2 kastruller, stekpanna, presskaffetermos.
– Flata tallrikar, skålar, kniv, gaffel, sked, glas och muggar för 2 personer
– Osthyvel, potatisskalare, träslev, sil, tesil, konservöppnare, måttsats, köksknivar, korkskruv, stekspade, skärbräda, uppläggningsskålar
– Trälådor för förvaring
– Salt & peppar
– Observera att det INTE finns grillgaller till trefoten. Den brasan är endast för värme och mys.

– Diskstation med diskmedel från Sjö&Hav. Vänligen använd endast detta då det är utvalt med tanke på minimal åverkan på naturen. Skrapa av matrester ordentligt och släng i soporna innan ni diskar för att de inte ska hamna i vattnet eller i skogen. Använd sjövatten för disk för att spara på dricksvattnet.

- Om du inte valt vår matkasse så ta med dig en egen kylväska att förvara maten i. Ställ den i tältet, under tältet eller i skuggan bakom tältet för att den ska hålla kylan längre. I tältet finns en nätpåse för att kyla dryck i sjön. Ingen el finns i tälten och heller ingen kyl eller frys.

Vad finns i tältet?
 • I tältet
  – Två sängar. Bäddset i merinoull (madrass, täcke och kudde). Hyra av lakan och handdukar ingår i priset.
  – Lampor som laddas med powerbank.
  – Powerbank
  – Filtar och fårfällar
  – Två stolar och litet bord
  - Första förbandslåda med brandsläckare & brandfilt.
 • Köket
  – Gasolkök med två brännare och gasoltub
  – 2 kastruller, stekpanna, presskaffetermos (som inte får ställas på spisen).
  – Flata tallrikar, skålar, bestick (kniv, gaffel och sked), glas och muggar för 2 personer
  – Osthyvel, potatisskalare, träslev, sil, tesil, konservöppnare, måttsats, köksknivar, korkskruv, stekspade, skärbräda och en stor uppläggningsskål
  – Trälådor för förvaring
  – Diskstation med trasa, diskborste och diskmedel. Vänligen använd bara detta då det är utvalt med tanke på minimal åverkan på naturen.
  – Salt & peppar
 • Toalett.
  – Privat toalett
  – Toalettpapper finns
  - Handsprit
 • Övrigt
  – Uteplats med bord och 2 stolar.
  – Ett bord att laga mat på.
  – En kasse ved.
  – Dunk med 10 liter dricksvatten. Som alltid ska man inte slösa med vatten så använd sjövatten till disk & tvätt.
  Skulle vatten eller ved ta slut finns mer att hämta i boden på parkeringen. (Utom i Glaskogen Arvika, där all ved och allt vatten finns vid campet).
 • Tofflorna och produkterna från Sjö&Hav som finns i tältet (inte diskmedlet) får ni ta med er hem när ni lämnar oss.
Betalning

När du bokar betalar du genom Klarna och kan där välja kortbetalning eller Klarnas betallösning.

Betalningen ska göras direkt men du har öppet köp fram till 40 dagar innan ankomst.

Presentkort

Presentkort går att köpa här och är giltigt i två år från inköpsdatum.

De gäller på alla anläggningar.

Innan bokningen öppnar har vi ett EarlyBird erbjudande som gäller på utbudet under 2024 (vilket presenteras under våren)

Avbokning och ombokning

Avbokning
Öppet köp fram till 40 dagar till ankomst.
39-14 dagar före ankomst avbokningskostnad på 50%.
13-0 dagar innan ankomst ingen återbetalning vid avbokning.

Ändringskostnad
Kostnad för byte av datum inom samma säsong
Fram till 14 dagar före ankomst kostar 300:- per ändring.
13-2 dagar före ankomst 1000:- per ändring.
2-0 dagar förlorar man hela kostnaden.

Att byta namn på bokningen är alltid gratis.

Avbeställningsskydd

Avbeställningsskydd tecknas i samband med bokning.
Vid avbokning med avbeställningsskydd mer än 14 dagar före ankomst återbetalas hela det inbetalade hyresbeloppet dock ej kostnaden för avbeställningsskyddet 400:-.
Vid avbokning med avbeställningsskydd senare än 13 dagar före ankomst återbetalas hela det inbetalade hyresbeloppet minus 500:- i expeditionsavgift och kostnaden för avbeställningsskyddet 400:-.

Ändring av datum mer än 14 dagar före ankomstdatum är gratis om du har avbeställningsskydd, ändring av datum närmare än 13 dagar före ankomst till en kostnad av 300:- per ändring.

Avbeställningsskyddet gäller fram till kl. 15.00 dagen före ankomst.

Matkasse

Matkassen är helt växtbaserad och är skapad för att sprida lycka från magen till hela kroppen under din vistelse på Happie Camp.
Kassen är i sig själv glutenfri och laktosfri. Vi har tyvärr inte möjlighet att anpassa matkassen men har du någon matallergi kontakta oss så berättar vi hur du möjligen själv kan anpassa matkassen.
Så långt det är möjligt är alla råvaror ekologiskt odlade.

Den finns för 1-, 2- eller 3 nätters boende.

Kassen för 1 natt innehåller :
Dag 1 - Middag - Pasta svampbolognese och popcorn med granskottssalt
Dag 2 - Frukost - Chia bircher

Kassen för 2 nätter innehåller :
Dag 1 - Middag - Pasta svampbolognese och popcorn med granskottssalt
Dag 2 - Frukost - Chia bircher
Dag 2 - Lunch -  Spicy tomatsoppa med Cashew
Dag 2 - Middag - Svamprisotto och chokladpudding
Dag 2 - snacks - Energimix
Dag 3 - Frukost - Blåbärspannkakor med Citron- och ingefärste

Kassen för 3 nätter innehåller :
Dag 1 - Middag - Pasta svampbolognese och popcorn med granskottssalt
Dag 2 - Frukost - Chia bircher
Dag 2 - Lunch -  Spicy tomatsoppa med Cashew
Dag 2 - Middag - Svamprisotto och chokladpudding
Dag 2 - snacks - Energimix
Dag 3 - Frukost - Blåbärspannkakor med Citron- och ingefärste
Dag 3 - Lunch -Morot- och linssallad
Dag 3 - Middag - Chili sin carne och kanelrostade karamellmandlar
Dag 4 - Frukost - Skogsgröt med havre, äpple och nypon

Hundar

Information för 2023. (Uppdatering om 2024 kommer när bokningen öppnas)

Enligt §16 i lagen om tillsyn över hundar och katter står det att hundar ska vara kopplade mellan 1 mars – 20 augusti på platser där det finns vilt, vilket det gör på platserna för alla våra camps.

Hunden får inte vara i sängen.

Barn på Happie Camp

Information för 2023. (Uppdatering om 2024 kommer när bokningen öppnas)

Happie Camp är skapat för att två vuxna som reser tillsammans och vill vara själva i naturen ska ha en fantastisk naturupplevelse hos oss.

Vi har valt de vackraste platserna vi kunde hitta och de är ofta lite svårtillgängliga vilket gör att man får vara ifred där. Men det gör också att det kan vara svårt för barn att ta sig dit.
Då många kommer till oss för att njuta av tystnaden ber vi alla våra gäster att hålla en modest ljudnivå då ljud färdas långt och lätt över vatten. För barn kan det ofta vara svårt att hålla sig till den regeln.
Det är också ofta branta klippor som kan vara hala när de blir blöta eller mjuk mossmark närmast vattnet, så platserna kan vara farliga för barn.

Vi tycker inte att det är lämpligt att barn under 10 år besöker Happie Camp.

Alla tält är inredda för 2 personer och det finns inte möjlighet att sätta in extrasäng.

Fiske

Värmlandsskärgården - det är gratis att fiska i Vänern och det behövs inget fiskekort. Vänervård erbjuder guidade turer, transfer från Inre Hamn i Karlstad och fisketurer till Happie Camps gäster.

Jangenreviret, Hagfors - I sjön vid Camp 1 och Camp 2 finns gädda, abborre, sik, mört och öring. Fiskekort ingår i vistelsen.

Glaskogen, Arvika - Mycket bra för fiske. Här finns gott om gädda och abborre. Fiskekort ingår i vistelsen.

Ängasjö, Gislaved - Fiskekort ingår i vistelsen.

Sagosjön, Älmhult - Fiskekort ingår i vistelsen.

Handikappsanpassning

Happie Camp är inte handikappanpassat. Det är nästintill omöjligt att ta sig till tältet med rullstol då det oftast är ca 1 km stig genom skogen från parkeringen till tältet.
Det är även ofta en höjdskillnad mellan mark och tält och terrängen runt tältet är generellt svårtillgänglig för rullstol då vi inte anpassar naturen till oss på något sätt.