Happie moments

Din vistelse är inte kopplat till några som helst krav. Det är din stund att göra det du vill. Vi kallar det ett Happie Moment.

Hämta kraft och bada dig i skogen

När du kommer till oss är det dags att släppa all stress och press. Detta är en plats där du kan bara vara. Här återgår du till din naturliga frekvens, den som är i samklang med naturen. Vi önskar att du ska få ut maximal effekt av din vistelse hos oss. När du återgår till vardagen tror vi att du hunnit att få en total omstart av ditt system.

För att uppnå detta rekommenderar vi skogsbad. Skogsbad kommer ursprungligen från Japan och handlar om att du ska fylla dina sinnen med så många intryck från naturen som möjligt och bara fokusera på miljön du finner dig själv i.

Hur går ett skogsbad till?

Börja med att ta in intryck runt om dig med alla dina sinnen. Vad ser du? Vad hör du? Vilka dofter känner du? Hur känns marken under dina fötter när du går barfota? Lägg dig i gräset. Hur upplever du det?

Smaka på granbarr, lyssna till fågelkvitter. Sätt dig vid kanten av sjön, slut ögonen och doppa fötterna. Hur känns det? När var det senast som du tog dig tiden till att verkligen känna?

Testa att känna in naturen med alla dina sinnen, eller bara det som du känner för. Kom ihåg, här finns inga rätt och fel, inga krav. Du gör precis som du vill, och du gör det så länge du vill. Det är din stund.

72 timmar ger maximal effekt

Spännande forskning utförd av stressforskare från Karolinska institutet i Stockholm genomfördes på personer som kom ifrån stressade livssituationer. Dessa personer fick spendera tid i svensk natur och fokusera på utomhusaktiviteter som matlagning off grid, simning och fiske. Efter 72 timmar visade alla en markant sänkning av blodtryck, stressnivåer och puls. De upplevde att välmåendet ökade och även deras kreativitet.

När skogsbad myntades i Japan så var avsikten att minska stress bland överarbetade människor. ”Terapiskog” planterades och natur på recept ordinerades. Det var början på en ny terapiform som nu spridit sig till Europa.

Vilka resultat kan du förvänta dig av skogsbad?

Kroppens immunförsvar kan stärkas, stresshormonet kortisol kan sändas, även ditt blodtrycket kan gå ner. Din upplevelse av stress och oro kan komma att avta. Det är möjligt att du upplever stärkt koncentrationsförmåga och likaså att din kreativt ökar. Det finns till och med personer med kroniska smärtor som upplever att de lindras efter skogsbad.

För att få ut maximal effekt av din vistelse på Happie Camp är Skogsbad i kombination med 72 timmars ostörd vistelse i skogen något vi rekommenderar att du unnar dig. Det är du värd.

Matkasse med ekologisk och växtbaserad utomhus gourmet

Vi vill att din vistelse ska fokusera på att varva ner och komma i kontakt med naturen, lugnet och dig själv. Vårt jobb är att göra denna process så enkel, bekväm och skön som möjligt. 

Därför har vi tagit fram en matkasse fylld med ekologiska måltider är redo att tillagas på vårt gasolkök. Vår målsättning är att din energinivå ska vara så jämn som möjligt under vistelsen, lycka sprids från magen med de utvalda näringstäta råvarorna. Allt är ekologiskt, växtbaserat, laktos- och glutenfritt. (nötter kan undvikas).

När du är klar med din måltid tar du med disken ner till sjön. Allt du behöver för att diska finns i ditt camp. Du kanske inte tror det men just diskningen är en av de stunder under vistelsen som våra gäster uppskattar mest. 

När du besöker oss så finns allt som du behöver på plats. Sängar med bäddset i 100% merinoull, utrustning till köket för att kunna tillaga och äta maten, powerbanks, dricksvatten, toalett, ved och mycket mer. Det enda du behöver tänka på att ta med är utrustning till de aktiviteter som du vill passa på att göra när du besöker Happie Camp.  Klicka här för fullständning inventarielista.

Hållbarhet i vårt DNA

Från start har vi haft ambitionen att vara hållbara på riktigt. Som företag strävar vi efter att gå i täten för den gröna omställningen och erbjuda ett mer hållbart alternativ än traditionella turist- och fritidsaktiviteter. Frågorna vi själva kom att ställa oss i ljuset av denna ambition blev många och frågan kring vad hållbarhet egentligen är blev väldigt snabbt central.

I grund och botten tror vi att hållbarhet handlar om sunt förnuft, eller bondförnuft som vi bakom Happie Camp är uppvuxna med. Ta väl hand om dig själv, din omgivning och de resurser du använder så kommer du en bra bit på vägen mot en mer hållbar värld.

För att säkerställa bevarande av natursköna platser har vi tillsammans med skogsägare skapat förutsättningarna för att platserna vårdas och värnas för fler att kunna njuta av dessa över tid, med minsta möjliga påverkan på miljöerna. En andel av intäkterna från gästnätter går till markägaren och detta blir ett lönsamt incitament för att rå om attraktiva platser med höga naturvärden, en intäkt som blir flera gånger högre än att ta ner skogen för timret. På så sätt utvecklar vi en ny modell för ett kompletterande skogsbruk som skapar alternativ för skogsägare som vill bevara och vårda delar av sin skog. I sin tur tillgängliggör detta annars svårtillgängliga platser för övernattande gäster att njuta av på ett så hållbart sätt som möjligt, i samklang och harmoni med naturen.

Med en enklare vistelse i naturen reducerar du ditt CO2 avtryck som ett resultat av minskad konsumtion genom att “bara vara”. Detta gäller speciellt du som väljer bort en långresa till förmån för en Happie Camp närmare hemma. På Happie Camp semestrar du hållbart då utrustningen du använder delas med andra. Din tid i skogen kommer även med största sannolikhet leda till att du mår bättre, känner dig gladare och piggare och därigenom bli påmind om vad naturen har att ge. På så sätt hoppas och tror vi att din drivkraft och vilja att ge tillbaka kommer att öka. 

När du bor hos oss bidrar du till bevarandet av skogar med höga naturvärden och skapar förutsättningar för fler att leva, bo och verka på lands- och glesbygden då arbeten skapas för att möjliggöra din upplevelse.