Våra utvalda platser

Avskildhet, vacker natur, västerläge och nära vatten.

Värmlandsskärgården, Karlstad

Vänern har en storslagen skärgård i sötvatten. Dramatisk natur och fantastiska solnedgångar. I nordöstra Vänern mellan Karlstad och Kristinehamn ligger våra 9 camps. 6 stycken på rad med 150-200 meter skog mellan dem, på platsen vi kallar Värmlandsskärgården. Man kan se de vita tältdukarna genom träden om man tittar noga, men de är placerade så att man inte stör andra. En perfekt plats om man skräms av att vara helt själv i skogen. Man kan här boka flera tält bredvid varandra om man är många. Camp 1 är dock inte lämpligt för detta då det ligger lite längre bort. Söder om camp 1 ligger naturreservatet Värmlandsskärgården med fantastisk natur som vi döpt anläggningen efter.

3 camps ligger på nästa udde som vi kallar Södra Udden. Södra Udden 1 & 2 har lägre klippor och det är inte så långt att gå, därför har vi gjort det tillgängligt både för barn under 10 och hundar. Södra Udden 3 ligger helt avskilt och har utsikt mot horisonten.

Vid Vänern är det kustklimat med karga klippor. Det är alltid lite vind och vattnet är i rörelse så det är lite mygg här generellt.

Jangenreviret, Hagfors

I den djupaste av skogar med mosstäckta stenar och höga tallar går stigen kantad av linnea och skogsstjärnor. Camp 1 ligger på en udde och camp 2 i en vik i samma sjö. Storlommen speciella läte ljuder över sjön. Jangenreviret är ett av Sveriges mest kända vargrevir där den äldsta kända alfahonan levde. Har du riktig tur hör du vargen yla i fjärran på natten. Vargen är mycket skygg och det är högst osannolikt att du kommer se en.

Lugnet här är ljuvligt och solnedgångarna över sjön är magiska. Här får du en skogsretreat med extra allt.

Sagosjön, Älmhult

I södra Småland bland bokskogar och hundratals sjöar kan du följa i Carl von Linnés fotspår och förundras av all vacker natur runt omkring oss. Våra camps ligger inte långt från Åsnens nationalpark som är känt för att vara ett sjörike. Naturen här är trolsk, vacker och mycket stilla. Här finns både glesa ljusa bokskogar och täta djupgröna barrskogar med marken täckt av mossa.

Våra camps ligger vid två olika sjöar och alla tälten ligger mycket avskilt så att du får tid för dig själv. Stilla skogssjöar för både kvällsbad och morgondopp.

Ängasjö, Gislaved

I nordvästra Småland där skogarna är djupa och stilla ligger våra 3 camps vid en vacker skogsjö. De tre campen ligger nära varandra men med tät skog mellan dem så att ni inte stör varandra. Är ni fler än två är detta en perfekt plats för er att bo tillsammans. Skogen här är ljuvlig. När marken är mjuk mossa och höga träd är pelare upp till taket av trädkronor - det känns som att man är i en skogssal. Något kuperad mark att promenera genom till campen.

Ungefär 1 timme från Ängasjö ligger Nationalparken Store Mosse som är väl värt ett besök på vägen till eller från Happie Camp.

Glaskogen, Arvika

En halvtimme från mysiga Arvika och entrén till naturreservatet Glaskogen ligger våra camps. 3 camps vid samma sjö men med väldigt olika karaktär. Här ligger det camp med längst vandring till och ett av de två campen vi har som ligger på en höjd med storslagen utsikt. Denna sjö är en av 365 sjöar i Arvika. Den har många vikar, uddar och krokar vilket gör att alla camps ligger avskilt. Sjön är magiskt stilla och ofta så spegelblank att man kan räkna trädens löv i spegelbilden. Runt sjön går en vandringsled i denna vackra natur.

Här är det väldigt dålig täckning. Sms brukar gå igenom men inte mail, sociala medier eller streaming. Här får du en digital detox. Besök gärna hovleverantören Klässbols Linneväveri när du är här.