Hagfors

I den djupaste tallskogen med mosstäckta stenar bland linneor och skogsstjärnor gömmer sig 3 tält redo att ge er en magisk naturupplevelse i skogen.
WoodFrame - Vänerskärgården
Classic
15 minuters promenad från parkeringen

Hagfors - Classic - Camp 1

På den lilla udden där skogen tar slut och den stilla skogssjön börjar ligger detta tält. Här är det väldigt tyst och stilla. Tidig sommar blommar linnea och skogsstjärnor i skogsgläntor och senare guppar vita näckrosor vid vattnets krusningar. En kanot finns vid tältet, fri att använda för en tur på sjön.
Boka nu
WoodFrame - Vänerskärgården
Classic
5 minuters promenad från parkeringen

Hagfors - Classic - Camp 2

En väldigt kort promenad från parkeringen ligger detta tält med en uteplats som har en fantastisk utsikt. En kanot finns här fri att använda för en tur på den stilla skogssjön. Storlommens läten ljuder över sjön på dagen och under natten kan du höra vargen yla i fjärran om du har tur.
Boka nu
WoodFrame - Vänerskärgården
Classic
10 minuters promenad från parkeringen

Hagfors - Classic - Camp 3 - Egen skogssjö

Långt från bebyggelse och andra tält ligger den lilla skogssjön och ni har den helt för er själva. Här finns en fin träeka som ni får använda att bada från eller äta middag i. Ta gärna en tur och se om ni ser bävern som bor och bygger vid sjön. Här är hundar välkomna!
Boka nu

Om platsen

Naturen här är trolsk, vacker och mystisk - som en målning av John Bauer. Höga tallar, stora stenar täckta av mossa och i gläntorna växer Linnea och skogsstjärnor på försommaren. I sjön runt tältet växer näckrosor som guppar med vattnets krusningar. Här är tyst och stilla förutom ljuden från skogen. I sjön bor storlom som ni säkert kommer att höra. De har ett mycket speciellt lite klagande läte.
Har du riktig tur så hör du vargen yla i fjärran. Platsen ligger i ett av Sveriges största vargrevir. Vargen är mycket skygg och sannolikheten att ni ser någon är minimal.

Aktiviteter i närheten

Monica Zetterlund kom från Hagfors och i staden finns ett museum tillägnat henne.

Vi rekommenderar ett stopp på Mormors Glasscafé i Lysvik. Stora glassar äts med utsikt över Fryken.

Mårbacka - Selma Lagerlöfs minnesgård kommer ni säkert åka förbi på vägen hem och det är absolut värt ett besök.

Vandringsleden som går förbi Brattfallet kan vi rekomendera. Fallet är 10 meter högt i vacker natur.

Hur kommer jag hit?

Campen ligger ca 1 timme norr om Karlstad.
Att ta sig hit utan bil är svårt då tälten ligger långt från buss- eller tågförbindelser.